Kakao ve Çikolata Aroması için yardım

Selamlar,

Kahve ve çikolata aromalı bir stout planlıyorum. Kakao aroması için kakao çekirdeği (nib) kullanımı tarifi verilmiş hep. Ben, Lindt’in %99 kakao içeren çikolatasını kullanabilir miyim diye düşünüyorum. Şöyle bir şey:

http://www.aradolu.com/Excellence-Kakao-99-Bitter-Cikolata-50-gr-Lindt,PR-3894.html

Bu türleri deneyen arkadaşlarda yardım alabilir miyim? 15 litrelik bir parti için 50 gr yeterli gelir mi mesela? Ya da çikolatayı kaynatma sırasında mı yoksa fermantasyon bitimine yakın mı eklemek daha verimli olur?

Ben daha önce denemedim ama çikolatanın içindeki kakao yağının biraya zarar verdiğini hatırlıyorum sanırım köpüğe olumsuz etki yapıyodu. O yüzden kakao nibi kullanılıyo, forumda bildiğim @Alkan denemişti, konusu vardı sanırım miktarlar için oraya bakılabilir.


1 Beğeni

Direkt çikolata kullanımına denk gelmedim hiç, dolayısıyla bilemiyorum ama @MertKosova 'nın eklediği başlıklarda ayrıntılar mevcut.

1 Beğeni

Kahve için de forumda tarifler mevcut, eklemeyi unutmuşum.

1 Beğeni