KARA IPA - Tam Tahıl

Bugün Profilo Kıyma makinem geldi ve Rondodan terfi ediyorum, daha önce iki defa yaptım tam tahıl, Ama Rondo ve soğutma sorunlarıyla uğraşmaktan çok yoruldum. Şimdi hem bakır serpantinim, hemde Öğütücüm var. Böyle bir tarif çıkardım, litresine 10 gr şerbetçiotu bakalım nasıl olacak. Buradan detay fotoları paylaşacağım. :slight_smile:

HOME BREW RECIPE:
Title: Kara IPA

Brew Method: All Grain
Style Name: American IPA
Boil Time: 60 min
Batch Size: 15 liters (ending kettle volume)
Boil Size: 18 liters
Boil Gravity: 1.055
Efficiency: 70% (ending kettle)

STATS:
Original Gravity: 1.066
Final Gravity: 1.015
ABV (standard): 6.69%
IBU (tinseth): 50.8
SRM (morey): 43.25

FERMENTABLES:
3 kg - German - Pale Ale (66.7%)
0.5 kg - German - Wheat Malt (11.1%)
0.5 kg - United Kingdom - Chocolate (11.1%)
0.5 kg - German - CaraMunich II (11.1%)

HOPS:
20 g - Chinook, Type: Pellet, AA: 11.6, Use: Boil for 60 min, IBU: 37.52
25 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7.2, Use: Boil for 5 min, IBU: 5.8
20 g - Chinook, Type: Pellet, AA: 11.6, Use: Boil for 5 min, IBU: 7.48
20 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7.2, Use: Boil for 0 min
20 g - Citra, Type: Pellet, AA: 12.1, Use: Boil for 0 min
40 g - Cascade, Type: Pellet, AA: 7.2, Use: Dry Hop for 7 days
20 g - Citra, Type: Pellet, AA: 12.1, Use: Dry Hop for 7 days

MASH GUIDELINES:

  1. Infusion, Temp: 68 C, Time: 60 min, Amount: 15 L

YEAST:
Mangrove Jack - US West Coast Yeast M44
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 78%
Flocculation: High
Optimum Temp: 15 - 23.33 C
Fermentation Temp: 18 C
Pitch Rate: 0.5 (M cells / ml / deg P)

This recipe has been published online at:

8 Beğeni

Gelişmeleri merakla beklemekteyim…

Yeni öğütücünüzün performansını da değerlendirirseniz sevinirim…

Kolay gelsin…

Valla güzel rakamlarmış. Fiyatı da iyi gibi. Öneriyorsanız alalım direkt?

Kaan sayesinde sizden duydum zaten öğütücüyü, ayarı da daha önce kaan vermişti. Beklediğimdrn iyi çıktı öğütücü. evet torbada yaptım, bakalım kaç çıkacak verim kaynamaya başladı. Torbam pamuk olduğu için yağmurlama bayağı zor oluyor buna bir çözüm bulmam lazım.

Ben çok memnun kaldım 4,5 kg öğüttüm suyum 74C ye gelene kadar yaklaşık 20-25 dakika gibi sürdü. Tavsiye ederim.

Şimdi Black IPA reçetelerine bakınıyordum, güzel tesadüf. Bu hafta kuracağım bir 3 hops Black Ipa.

Chocolate Malt dışarıdan galiba?

D

Evet ingiltereden almıştım.

1 Beğeni

Bir daha bende öyle yapayım :slight_smile: öğütücü için bayağıdır bekliyordum, bugün alır almaz giriştim heyecanla.



3 Beğeni

Evet verim %75 lerde çıktı, şerbetten tattığım kadarı ile güzel bir bira geliyor :slight_smile:

5 Beğeni

Bu birada kullandığınız mayanın performansını çok merak ediyorum. Gerçekten nötr bir tat profili sağladı mı? (Fermentisleri kullanasım gelmiyor artık, alternatif bakınıyorum)

Gayet iyi bir performans sağladı ama bence Us05’ten büyük farkı yok gibi. Sıvı mayalar çok farklı.