Karabulut Pilsener - İlk biramızı yaptık devamı gelecek


(Özden Karabulut) #1

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yapmak istediğim ilk kitimi 02.04.2016’da kurdum. Herşeyin kusursuz olması için elimden gelen çabayı gösterdim zaten birazdan resimleri görünce “yuhh arkadaş ameliyatamı giriyorsun” diyebilirsiniz :slight_smile:

01.05.2016’da kovadan şişeleme aşamasına geçmeyi planlıyorum, umarım kovanın içinde herşey yolundadır :slight_smile:

Üretimden birkaç kare;




Buda nacizane logomuz, etiket ve şişe tasarımımız :slight_smile:

İlerleyen süreçte şişeleme ve tadım aşamalarından da kareler paylaşırım, umarım sorunsuz olur :slight_smile:


Etiket tasarımımı hangi tür kağıda, nerede bastırabilirim?
(Özden Karabulut) #2

@LetheBeer arkadaşımada ölçüler ve yardımları için teşekkür ederim ayrıca.


(Mehmet Ünal) #3

Dedim evet :slight_smile:
Herşey çok güzel görünüyor. Logonuzu da çok beğendim. 2 Nisan tarihinde kovaya aldıysanız, çok büyük bir ihtimalle biranız şişeleme için artık hazırdır diye tahmin ediyorum. Başkaca özel bir sebebi yoksa beklemenize gerek yok. Yine de bir yoğunluk ölçümü alabilir, ölçüm sonucuna göre karar verebilirsiniz. Şişelere aldıktan sonra sabırlı olmayı da başarırsanız çok güzel bir biranız olacak. Şimdiden afiyet olsun.


(Özden Karabulut) #4

Merhaba,

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi güzel bir bira olur. Peki şişelemeye hazır bile olsa kovada durmasında bir sakınca varmı? Ayrıca şişede ne kadar beklemesi uygun olur? @Stargazer


(Tahsin Önemli) #5

Elinize sağlık hocam tasarım güzel olmuş, ayrıca hijyen konusunda sizde bizim gibi biraz abartmışsınız galiba ama bizce de önemli bunlar, mikroorganizmalar her yerde. Elimizde bakteri, mikrop ve virüsleri ölçecek bir cihaz olsa, bize zarar vermeyen derimizde, üzerimizde tükürüğümüzde vs. kim bilir neler çıkar. Yani kimseye pis, kirli demiyorum ama yaptığımız iş hassas ya da çok mu büyütüyorum ? :confused: . Sonuçta ortaçağda da bira yapılıyormuş :smiley: .
Şiirinizide beğendik ve etikete bir şeyler yazmak dostlarla içerken oldukça keyifli oluyor :blush:.


(Mehmet Ünal) #6

Doğrusu kovada fazladan kalmasının bir zararı olup olmayacağını bilmiyorum. Ancak biramızın iyice güzelleşmesi için şişede de uzunca beklemesi gerektiğinden toplam bekleme süreniz uzar. Bu da benim açımdan büyük zarardır :slight_smile:
Sizin pilsneriniz için şişede 1 ay bekleyebilirseniz içimi çok hoş bir bira olur. Ben pilsnerimi 8. günden sonra azar azar içmeye başlamıştım, tadım yapıyorum diye kendimi kandıraraktan. 1 ay geçtikten sonra bira bir güzelleşti, önceki içtiklerime üzülmedim dersem yalan olur.


(Özden Karabulut) #7

O zaman ben yarından tezi yok 2 gün peşpeşe ölçüm yapayım aynı değerleri yakalarsam şişelemeye geçeyim, değilmi üstadım?


(Özden Karabulut) #8

Kovaladıktan 1 gün sonrasında baloncu çıkışı başlamıştı, linkte görebilirsiniz;

https://www.instagram.com/p/BEBCGZAOk8v/?taken-by=ozden.karabulut


(Mehmet Ünal) #9

Henüz 3. kitini kurmuş forumda bolca vakit geçiren bir hobiciyim. Pek bir üstadlık yanımız yok yani. Bununla birlikte 2 gün üst üste ölçüm yapmanıza gerek olmayabilir zira bir pilsner biranın beklene FG 'si yaklaşık bellidir. Ben buradaki dostların tavsiyesiyle 1008’de şişelemiştim. Dolayısıyla siz ölçümünüzü yapın, bu değerlere geldiyse çekinmeden şişeleyebilirsiniz. Şişeleme şekeri için gazlı seven biri olarak 1000/405*2 (5,4 gr) şişe başı şeker kullanmıştım. Bana fazla geldi doğrusu. Ya da ben fazla gazlı sevmiyormuşum.