Kekikli bira tarifi


(mehmet ) #1

tam tahıl ve kısmi tahıl tarifi var. miktarlar galon libre filan ama idare edin:

Oregano Pale Ale Recipe (5 gal):
OG: 1.054
FG: 1.011
ABV: 5.6%
SRM: 11

All-grain:
8 lbs. Two Row Malt
1 lb. Munich Malt
1 lb. Caramel 40L

Partial Mash:
6 lbs. Golden Light Extract
1 lb. Munich Malt
1 lb. Caramel 40L

Hops:
1 oz. Northern Brewer @ :60
1 oz. Centennial @ :30
0.5 oz. Tettnanger @:15
0.5 oz Tettnanger @ :5

Other:
0.25-1 oz. of fresh oregano* @ :15 (taze kekik)
1 tsp. Irish Moss @ :15Shop Steam Freak Kits

Yeast:
Wyeast 1056 American Ale Yeast**
*The oregano can contribute a lot of bitterness and flavor. Up to a full ounce of fresh oregano may be used, but may need to be aged depending on your taste preferences.
** iyi bir sonuç için mayayı canlandırın (yeast start)


(antipanik) #2

Kaynatmanın son 15 dk sında kekik eklemiş.
O kadarını anlayabildim.:grinning:

Ama kekik çok acılık verir. İlk defa kekikli bira duydum.:slight_smile:


(mehmet ) #3

Tüm malzemeler bulunabilir. Anlaşılmayan bir yer varsa, anladığımı yazabilirim. Kekik açı olur evet ama şerbetçi otu da acı bir ot. Burada en fazla 30 gr yaş kekik diyor. Herhalde bir 15gr kekiğe denk gelir. Çok hafif bir kekik kokusu/ tadı olacağını düşünüyorum.
5 litrelik tam tahıl test denemelerim sürüyor. Bunu da deneyeceğim. Burada kekik yerine başka otlar da denenebilir. Mesela zencefili özellikle yapacağım. Zencefili içinde mayası ile geliyor. Sorun yaratır mı deneyince öğrenirim. Zencefili bekletince kendiliğinden mayalanıyor demek istedim.


(mehmet ) #4

Bunlar bira yapımında eskiden şerbetçiotu kullanılmaya başlanılmadan önce, yerine
kullanılan malzemeler:
Çin Koca yemişi (Myrica Gale)
yabani biberiye
civan perçemi
ardıç
ladin dalları (tips diyor taze dalları olabilir)
huş dalları
Defne
ısırgan
Mercanköşk
sarı papatya
Kuşburnu
lavanta
kuru çiçekler
kurutulmuş meyan kökü
Rezene tohumu


(mehmet ) #5

Doğu sitilinde bir bira için buhur eklenebilir mi acaba??? Ve hatta akgünlük?