Kite aroma vermek için bi yöntem ( işe yarar mı tartışalım)

Arkadaşlar merhaba,

Biraya aroma vermek için forumda genel olarak kullanılan yöntem fermantasyonun son 4 gününde birayı ayrı bi kovaya-damacanaya-pet şişeye aktarıp orda aroma kazandırmak. ( aroma verme yöntemine girmicem)

Diyelim ki ben buğday kitimi kovada 2,5-3 hafta beklettikten sonra (22 lt için konuşuyorum) 15 lt’lik kısmını şişeledim. Kalan miktara istediğim aromayı ilave edip kovada 4 -5 gün bekletsem aynı işi görür mü?

Kalan bira bol miktarda oksijen ile temas edeceği için riskli olur.

1 Beğeni

Kovanın kapağını açmadan şişeliyoruz. içeri giren oksijen miktarı pet şişeye aktarırken temas ettiğinden çok daha fazla mı olur?

Pet şişeye aktarırken aynı şişede olduğu gibi, çok fazla dolduruyoruz.yani şişede ve pette kalan hava çok az oluyor ama kovaya giren ve kalan hava miktarı çok fazla oluyor. Fermantasyon da çok yavaş olduğundan kova içindeki hava da, gaz çıkışı yani karbondioksit ile dışarı atılamiyor.

2 Beğeni