1 çay bardağı içerisine 10-15 gr civarında Columbus koydum. Sonra kaynamış 85 derece suyu Columbus’un üzerine boşalttım. Soğuması için buzdolabına kaldırdım. Soğuyunca da direk kovaya boca ettim ve 1,5 gün sonra bugün şişeledim. Kovada sadece 1,5 gün bekleyen Columbus, buğday birasına kattığım portakal kişniş çayını silmiş atmış, sadece kendisinin aroması ve kokusu sert bir şekilde hissediliyordu. Dry hop buğday birama güzellik katar dedim ama dağıttı attı ortalığı.
Aynen şişelenen biranın zamanla tadının oturması gibi, dry hop olarak şerbetçiotu da zamanla biraya uyum sağlıyor mu, yoksa şişelendiği için aynen böyle sert bir aromayla ve kokuyla kalacak mı?
Bu arada daha sonra nasıl olur bilemiyorum ama Columbus’un kokusu aynı kedi çişi gibi Umarım zamanla oturuyordur tat ve koku.
Edit: Bu kedi çişi kokusu olayı yabancı forumlarda da konuşuluyormuş. Hatta manyağın biri “WHen my IPA smells like cat piss, then i know ive made a good beer.” demiş