Kovada fazla kalması iyi mi kötü mü ?

Merhabalar. 4 Ocakta ilk deneyimim olan Pilsner bira kiti ile bira yapımına başlamış bulunmaktayım. Sıcaklık 19-21 arası değişiyor.( İlk 2 gün 20 civarıydı sonra 1-2 gün 21 dereceye ulaştı ama şu anda 4. günden itibaren 19 derecede.) Düne kadar yani 6. güne kadar 10-15 saniyede bir gaz cıkışı oluyordu hatta ilk günler daha da fazla.

Temizlik, kovayı çalkalama vb. her şeyi kılavuza uygun yaptığımı düşünüyorum. Bugün (7.gün) gaz çıkışı azaldı fakat hala devam ediyor. Buraya kadar bir sorun var mı bilmiyorum eğer olduğunu düşünüyorsanız yazarsanız sevinirim.

Asıl sorum ise şu : Kovada 2 haftadan fazla bekletmem -3 hafta bekletmek mesela- birayı nasıl etkiler ?

Ayrıca sonrası için önerileriniz varsa alabilirim. Teşekkürler şimdiden.

https://www.butikbira.com/pages/destek#reamaze#/kb/bira-yapimi/birayi-mayalanma-kovasinda-2-haftadan-uzun-sure-bekletmem-sorun-yaratir-mi

1 Beğeni

Çok iyi etkiler, çok da güzel etkiler.

2 Beğeni

Teşekkürler cevaplar için :slight_smile: