Kuru malt özü yerine malt şerbeti?

Herkese Selam…

Evde yaptığımız biralarda, kit ile birlikte tanka kattığımız 1 kg dme yerine 1,6 kg kırık malt veya malt ununu kaynatarak hazırladığımız şerbeti koyup öyle fermente edersek te dme ile yakaladığımız gövdeli biraya yine alkol derecesi aynı olacak şekilde ulaşmış oluruz gibi geliyor bana…

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? veya böyle birşeyi deneyen var mı?

Saygılarımla efenim…

1 Beğeni

Maltı ya da malt ununu kaynatarak şerbet hazırlayamazsınız, önce mayşelemeniz gerekir.

hata benim… Mayşeleme yazmak yerine kısa yoldan kaynatma yazdım kusura bakmayın. Şimdi aynı yazıyı “kaynatma” geçen yerlere “mayşeleme” getirerek okuyun lutfen :innocent:

O zaman zaten yazdığınız normal bira yapım süreci. (Mayşelemeden sonra kaynatacağınızı da varsayıyorum). Olur tabi.

aslında iki kilo malttan (yani maltı biraz fazla kullanıp) 65-70 arasında sabit sıcaklıkta mayşeleme düşünüyorum. Hem sabit sıcaklık mayşelemesinden kaynaklanacak kaybı da bir nebze olsun gidermiş olurum böylelikle. Bir denemek lazım…