Lager aşırı gazlanma sorunu

W-3470 ile iki farklı reçeteyle tam tahıl lager kurdum ikisinde de kapağı açtığımda köpükler yavaşça yukarı doğru çıkıyor bardağa boşaltmazsam taşmaya başlıyor. Şişeleme şekeri için orta ölçeği kullandım 500 ml için olanı, sebebini çözemedim acaba sorun şişeleri oda sıcaklığında tutmam mı balkona falan mı koymak lazımdı ?

Gaz çıkışı devam ederken şişelediyseniz o yüzden olabilir. Oda sıcaklığında tutmanız gerekiyor, balkona falan koyarsanız şeker sindirimi yavaş olacağından şeker tadı gelir.

Hımm olabilir gerçi 16. gündü ama bu mayanın huyunu suyunu bilmiyorum belki daha fazla zaman istiyordur. Ölçüm şart…

Her şişede böyleyse kapakları 1-2 saniyeliğine açıp kapatmak belki çözüm olabilir.

Fermantasyon süresi, ortam sıcaklığı ve şişelerken FG değeri neydi?