Lager fermentasyon derecesi


(Lab.tek) #1


(Lab.tek) #2

Kit mayasi ve 1 kilo sekerle kurulmuş bir Lager kaç derecede fermentasyonda kalmalı? 20-21 derece diyen var,15-17 diyen var.hatta 25 e çıkan var.sabit olarak kaçta tutmaliyiz acaba?@Mert bey acil yardım.


(alkan_d) #3

Kitin içinden çıkan mayayı kullandıysanız 18-23.özellikle lager mayası aldıysanız 12-15.


(Lab.tek) #4

Kitten çıkan maya.yani şimdi 17.4 te sabit tutayimmi yoksa 18-19a mi çıkarayım?


(alkan_d) #5

Kit ile gelen bira S-33 isimli mayadır. Butik Bira’nın kendi açıklaması şu şekilde:

“S-33 için ideal mayalanma sıcaklığı 15-20°C aralığıdır. Fakat sıcaklık kontrolünün zor olduğu ev koşullarında 12-25°C geniş aralığında da ideale yakın sonuçlar vermektedir. 25°C üzeri sıcaklıklar mayanın çok hızlı çalışıp meyvemsi tada sahip esterler ve ağır alkoller üretmesine yol açacağı için önerilmemektedir. 12°C altı sıcaklıklar ise mayanın uyku haline geçmesine ve mayalanmanın durmasına yol açar.”


(alkan_d) #6

Yani 17.4 ile 18-20 dereceler arası fark yaratmıyor.


(Mert Erkol) #7

Malesef geç kalmış bir yanıt vereceğim ama kit mayası ile mayalama yaptıysanız 20 C de kalmanızı öneririm