Lager kovada köpürme sorunu


(Özgür) #1

Merhaba, köpürme sorunu başlığı sadece buğday birası icin vardı yazacak yer bulamadım yeni konu açtım. Sabah kurduğum lager kit
coşkuyla kopurmekte hava kilidini 3 kez temizleyip serum borusu taktım ucunu su dolu bardağa koydum. Çünkü kristal hava kilidim yok.Bu kitte boyle bir soruna hiç rastlamadım konularda bu kovadan umudu keseyim mi?


(walter white) #2

yok ya bana da oldu sıkıntı olmadı. 1-2 güne normale döner zaten.


(Özgür) #3

Bekleyim o zaman, bozulduysa anlasilir kovayi acinca. Teşekkür ederim…


(Saner Gülşen) #4

Hangi mayayı kullanıyorsunuz ve kaç derecede tutuyorsunuz?


(Özgür) #5

Kitiin icinden çıkan mayayi kullandim. 1 paket acik renk kuru malt+300 gr seker. Daha oncede ayni sekilde kurmustum sıkıntı yoktu. Sicakligi çok dusuremedim 25 derecede şu an kopurme sebebi bu olabilir mi?


(Onur) #6

Bozulmayacak biranız.Fakat yüksek sıcaklık ile hızlı fermantasyon sonucu aşırı gaz ve köpük çıkışı olabilir probleminiz.20 Dereceler çekmeye çalışın sıcaklık değerinizi.Olmuyorsa da panik yapmayın gaz çıkışınız 1 hafta bile sürmeyebilir.


(Özgür) #7

Kiymetlimis bozulacak diye korktum ama gereksiz panik yapmisim gaz çıkışı normale döndü. Cevaplar için teşekkür ederim✌️


(Saner Gülşen) #8

Sıcaklığı 20ye düşürürseniz çok iyi olur. Hem fermantasyon yavaşlayıp köpürme azalır hem de tat açısından daha iyi olur


(Ersin Koray Gonce) #9

suyu fazla koyduysan + şekeri de olması gerekenden fazla koyduysan köpürür.