Lager şişe dibindeki şeker


(Copris) #1

Merhaba,
ilk kitim lageri 20 Nisanda şişeledim. 2. ve 3. Hafta denemelerimde çok mayalı oturmamış bir tat vardı. Tavsiyelere uyarak beklemeye koyuldum. Bugun tekrar deneyeyim dedim. Açtıgım şişenin dibinde şeker kalmış ve inanılmaz kötü oldu biranın tadı. Daha erken denediklerimde kalmamıştı şeker. Kafam bulandı. 750/360lık 2 şeker kullanmıştım. Fazla şeker mi attım unutup ya da bi şekilde tükenmedi mi bilemiyorum. Diğerlerinde de ayni sorun olur mu? Çalkalasam şişe patlar mı? Kafamda deli sorular. Aynı sorunla karşılaşan var mı?


(Cem Kotil) #2

Şişe dibinde kalıntı olması normal.

Bardaktan içiyorum, dibini koymuyorum o zaman herhangi bir sorun olmuyor.


(Copris) #3

Kalıntıyı ben de almamaya çalışıyorum ama genelde dipteki tortu şekerli olmuyordu. Şeker tükenmiş oluyordu