M54 Californian, Festival NZ Pilsner, Lagering Dry hop öncesi mi sonrası mı?


(.) #1

Herkese selam,tartışmak istediğim konu şu;
M54 kullanrark NZ pilsner yaptım. Olçüme göre fermantasyon bitti.
Şimdi daha önceki forum.butikbira.com/t/m54-californian-mayasi-ile-yapilan-lager-biralara-lagering-islemi-yapilir-mi/8956 konusunda tartıştığımız gibi ve özellikle @pegasx in şurada belirtiği https://forum.butikbira.com/t/m54-californian-mayasi-ile-yapilan-lager-biralara-lagering-islemi-yapilir-mi/8956/7?u=antinkuntin artık soğukta yaklaşık 5 hafta beklemesi gerekiyor. Sorular şunlar;
1- Dry hop yapmadan 0-5 dereceye alayım, 5 hafta sonra dry hop yapıp, 3 gün 18 derecede bekletip, (M54 takviyesi yapıp şişeleyeyim"optional")?
2- Dry hop yapıp 3 gün bekletip sonra 0-5 dereceye alayım, 5 hafta bekletip şişeleyeyim?(M54 takviyesi yapıp şişeleyeyim"optional")

ben ikincisini düşünüyorum, acaba hangisi, ya da 3,4 olarak farklı görüş var mı?
sevgiler


(ersoy) #2

doğru düşünüyorsunuz :grinning:


(.) #3

Önce teşekkür, peki:sunglasses:
Hop’ları torba içinde atacağım, soğukta bekletirken içinde kalsın mı çıkarayım mı?
sevgiler