Mayalari sevelim

Maya da bir canlidir.

Maya kek yaparken tarifte kullanilan 500 gr un, 300 cc su, 100 gr seker gibi degildir.

Icinde bulundugu ortama gore tepki verir.

Maya turune gore gerekli ortam sicakligi, besin yogunlugu ve diger canli turlerinden izoloasyon ister.

Iyi bira yapmak icin:

Dezenfektasyon: diger maya turlerinden ve canlilardan uzaklastirma,

Ortam sicakligi: sectiginiz maya turunun ideal yasam sicakligi onemlidir. Asiri sicaklarda olursa ya da sicaklik tutarli degilse maya strese girer ve istenmeyen yan urunler uretir ve biranin tadi bozulur.

Besin yogunlugu: maya besini tuketip alkol ve karbon dioksit uretir. Yeterli besin yoksa maya efektif calismaz. Fazla besin varsa ve koydugunuz ilk maya miktari onu tuketmeye yetmiyorsa yeterli alkol ve co2 olusmaz.

Mayalari sevelim ve koruyalim:)

5 Beğeni

Mayaları maltla buluşturuyoruz.
Onlara uygun ortam sağlayıp coşturuyoruz
Onlar binlerce yıldır var ve hep olacak
Mayalar sayesinde hayattan keyif alıyoruz.:blush:

İlk dörtlük benden.
Üstelik şiiirden hiç anlamam.:blush:

6 Beğeni

Ben de birşeyler karalayım o vakit :smile:

Hava kilidini coşturur fokurdatırsın
Yüreğimi kıpır kıpır kıpırdatırsın
Kahve değil sen 40 yıllık hatırsın
Canımın içisin bira mayası

Sesin çıkmazsa endişelenir telaşlanırım
Çalışman için türlü çareler ararım
Forumda herkesten yardım dilerim
Tatlı bir belasın bira mayası

Bock, IPA demedin durmadan çalıştın
Güzelce çoğalıp tüm şerbete karıştın
Sayende türlü türlü lezzetlerle tanıştım
Mutluluğun adısın bira mayası

14 Beğeni