Mexican Lager için tarif yardımı


(Oktay Koçak) #1

Havalar çok ısınmadan hafif limon aromalı bir mexican lager yapmak istiyorum. Eldeki kalan maltlar ve şerbetçiotlarıyla birlikte bir tarif oluşturmaya çalıştım ama durdu kafa. Malt olarak aslında kafamda oluşturmuştum da ham maddeler dosyama uzun süre güncelleme yapmayınca tarif şaştı. Normal şartlarda 4-4.5 kg pilsner malt ile biraz munich ve bugday maltını kombine edecektim ve 5kg maltta 25lt suyla başlayacaktım ama en son yaptığım saisonda dalıp bütün münich maltını kullandım. Buğday, pale ve pilsner maltım kalmış. Şerbetçiotu olarak da cascade, saaz, brewers gold, tettnang, centennial ve simcoe var. Saaz sanki tek şansım gözüküyor. Lager maya konusunda seçeneğim yok sadece 2 paket s23 var elimde. 80 to 120 g/hl ile en iyi şartta 1 paket s23 14-15 lt mayşeyi mayalar. Malt miktarını 5.5 ve üstüne çekersem 2. paketi eklerim de bu şekilde tek paket. Belki toplamda daha az malt bile kullanabilirim. 4kg 22 lt su gibi filan. Düşük OG ve az alkol.

Konunun çan alıcı noktası geliyor eldeki bu malzemelerle limon aromasını nasıl oluştururum? Yoksa yine kaldık mı limon yada misket limonu kabuğuna? Saaz ve cascade kombinasyonu mu yoksa? Eldeki malzemeler bunlar, reçete için bir yardım dostlar. Birde bunu yarı no-chill yöntemiyle yapacağım. Serpantinle 50ye kadar indiririm diyorum ondan sonrası kendi başına.