Mini Imperial Porter - Özütten Bira Yapımı Denemesi

Küçük hacimli denemelerimden birisiydi. Çok kolay ve lezzetli bir bira. İstenirse soğutma esnasında temiz su/buz eklenerek daha düşük alkollü bir porter’a da dönüştürülebilir. Maya olarak elimdeki brewferm mayasını kullanmıştım. Yaklaşık 1/3 paket S-04 veya Nottingham maya uygun olacaktır.

Kısaca, özel maltlar kırılıp bir süzme torbası içinde 70-75 derecelik suda demleniyor. Daha sonra malt özütü eklenip kaynatmaya geçiliyor. Sadece 30 dakikalık bir kaynatma yeterli. Şerbetçiotları tarife göre ekleniyor. Kaynamanın bitimine 5 dakika kala da pekmez ekleniyor. Hacim küçük olduğu için buz banyosu soğutmaya yeterli olacaktır.

Mini Imperial Porter
18.04.2016

Yapım Türü: Extract/Steeping
1 Paket Muntons Extra Dark Spraymalt
250 g Caramunich
100 g Carafa II
400 g Elma Pekmezi
Toplam 6 Litre Su
30 Dakika: Brewer’s Gold (6,2) 10 g
15 Dakika: Fuggles (6,4) 10 g
Fermentere giden: 4,5 Litre
OG: 1.080
FG: 1.015
ABV: %8,5

2 Beğeni

Ufak hacimli reçetelerin en büyük problemi özel maltların kalanını napıcam durumu bence, şu ana kadar hep smash veya maksimum 2 çeşit maltla denemeler yaptım, karışık reçeteler için büyük hacime geçmeyi bekliyorum. Yoksa denemeyi isterdim.