Muntons Bock / Yorumlama


(Rahim Şanlı) #1

Merhabalar,

Pilsner ve Export Pilsner kurduktan sonra, 3. Olarak yine Muntos’dan Bock kurdum.

1 kg dekstroz, 0.5 şerbetci otlu dme ve 2 hafta sonra da votkada 1 hafta beklemiş 120 gr fransız meşe yongası ekleyeceğim.

Sonucu ve değerli düşüncelerinizi merakla bekliyorum.


(Deniz Tekin) #2

Biranızın bir kısmını kıyaslama amaçlı ayırmanızı tavsiye ederim. Meşesiz ve meşeli kıyaslaması yapıp bizi de aydınlatırsınız :slight_smile:


(Rahim Şanlı) #3
  1. Gününde şuan.

  2. Haftasında 125 gr olan meşe yongalarını kaynatıp, suyunu kite dahil ettim. Parçaları ise bez vasıtasıyla kovaya bıraktım. Votka işi bana ters geldi. Ayrıca o tahta parçalarını kaynatmadan kullanmazdım :slight_smile:

Dün aldığım örneklerde şok oldum. Schlenkerla hastası olarak neredeyse tat ve koku olarak %80 benzerlik yakalanmış durumda.

İs aynı is, taban aynı taban. 20 derecedeki, gazsız biradan 2 bardak içtim. Dayanamadım. Gidip gelip açıp içtim. Biraz gaz, biraz soğuk, efsane olacağa benziyor.

12’sinde kurulum yaptım, sanırım diğer ay başına kadar kovayı rahatsız etmeyeceğim.


(Ahmet) #4

Kullandığınız maya hangisi? Afiyet olsun