Muntons Brewtube


(Şişede Enaz BİRAY) #1

El alem boş durmuyor, sektöre yenilik katmak için çalışmalara devam ediyorlar…

Karşınızda Muntons Brewtube - B.I.B. (Brew in a Bag) Kitleri

e4381f082374ef834e9f4f3e448d9470e0f090a9

Dediğine bakılırsa ne kova temizliği ne de şişe ile uğraşıyorsun, 1 ayda içime hazır hale geliyor.

Detaylar için;

Ülkemize gelir mi? :slight_smile:


(ŞİŞEDE EN AZ 1 AY) #2

Linki açamadım blok var ne yazık ki. Fiyatı konusunda bilgi var mı? Şahane bir şeymiş. :clap:


(Şişede Enaz BİRAY) #3

Kullandığınız bilgisayar veya internet hattından kaynaklı sanırım.
Bir de böyle deneyin isterseniz; http://www.muntonshomebrew.com/brewtube-brew-in-a-bag-kits/

Fiyat konusunda bir bilgiye ulaşamadım.


(ŞİŞEDE EN AZ 1 AY) #4

İşyerinde oldugum ıcın bloklu farkındayım. Fıyatı uygunsa kovayı rafa kaldırır çok net.


(Taylan Özdere) #5

Bu ürünle ilgili denemelerimiz ve Muntons’a geri bildirimlerimiz devam ediyor :wink: Boyutlar hakkında fikir vermesi açısından aşağıdaki fotoğrafa koyduğum ortadaki yarım litrelik su şişesini referans alabilirsiniz.

Birçok açıdan oldukça pratik bir ürün, fakat henüz geliştirme aşamasında olduğu için bazı eksikleri de var.

Artıları:

  • Kova temizliği ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Mayalanmayı sadece su ekleyip büyük gri poşetin içinde yapıyorsunuz.
  • Şişe temizliği ve şişeleme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Mayalanma bitince musluktan doldurup doldurup içiyorsunuz. Gazlanma ise poşetin içinde gerçekleşiyor.

Eksileri:

  • Kova-şişe gibi bir ayrım olmadığı için musluktan içerken ilk bardakların bazıları tortulu oluyor. Gerçi bu çok önemli bir sorun değil.
  • Düşük gazlılık. Poşet yüksek basınca dayanıklı olmadığı için yapılan biranın gazlılığı oldukça düşük oluyor.

Bizi şimdilik tatmin etmeyen nokta bu sonuncusu. Türkiye’de bira alışkanlıkları İngiltere’dekilerden çok farklı. İngilizlerin ılık (12 - 14°C), köpüksüz ve çok düşük gazlı servis edilen klasik biraları bize henüz uzak.

Poşetten bardağa bira koyduğunuzda, biranın içinde bir miktar çözünmüş karbondioksit oluyor. Fakat bu oldukça az bir miktar. Kovadan şişeye dolum yaparken biranın içinde çözünen karbondioksitin şişede yarattığı köpürme ve gaz kaçışını mutlaka gözlemlemişsinizdir. Yaklaşık buna yakın miktarda gaz oluyor, fakat şişelenmiş bir bira gibi değil. Yani bira deneyiminiz biraz poşetten şarap içmeye benziyor. Tat ve aroma ise kovada yapılan biranın aynısı oluyor :blush:


(Şişede Enaz BİRAY) #6

Benim aklımı tek kurcalayan musluğa basınca tüm poşeti içmek mi gerekiyor, yoksa gaz içinde beklemeye devam ediyor mu?
Misal cuma açtık, yarısını içtik, pazar kalanı aynı kıvamla içebiliyor muyuz?

Birde mayadan başka bir madde mi var içinde?
Kova yerine basıncı tutan bir kapta fermente etsek bizde şişede gazlandırmaya gerek kalmadan direkt tüketebilir miyiz?


(ozan) #7

Gazlanma için bundan şişeye/fıçıya dolum yapılabilir. Bu şekilde kullanılsa bile kova temizliği ve kurulum açısından düşünüldüğünde kolaylık olacaktır. Düşük gazlı biralar için sadece bu kullanılır.


(Şişede Enaz BİRAY) #8

Gazlandırmak için şişe veya fıçıya gerek kalmıyor işte.
Direkt torbadan basıp içiyorsunuz.


(ozan) #9

Basınca dayanıklı değil torba. Muhtemelen o sarı kapaktan sürekli hava tahliyesi oluyordur. Dolayısıyla şişedeki gibi gazlanma oluşmaz. @Taylan Bey de belirtmiş zaten. Kovadan içebiliyorsanız bundan da içersiniz.


(Şişede Enaz BİRAY) #10

Torba basınca dayanıklı, fakat yüksek basınca dayanıksız. Bu sebeple “şimdilik” düşük gazlı biralar için kullanılıyormuş.

Kapaktan gaz tahliye olsa, mantıken içime hazır olamaz.
Kovadan içemiyorsunuz çünkü kilitten veya kova kapağındaki kaçak ile içerideki gaz tahliye oluyor, bu sebeple yeniden şişe veya fıçı da gazlandırma gerekiyor.

Muhtemelen ileride yüksek basınca daha çok dayanıklı bir materyal bulup onlar içinde çıkaracaklar.


(SirNight) #11

Keske boyle seylere para ve zaman harcanacagina Keg sistemi sozu tutulsa da adam akilli bir is olsa… @Taylan