Muntons Cont. Lager + W34/70 Maya


(Dagamis) #1

Her ne kadar IPA sevdalısı olsam da yaza biraz daha çeşit için Muntons Continental Lager kitini W-34/70 Lager Mayası ile kurdum. Hazır sıcaklar başlamadan lager maya kullanmak istedim.
Fermantasyonda Muntons beer enhancer kullandım. İlk defa deniyorum bu arada.

15 derece sıcaklıkta O.D. 1044 verdi. 2 ad W-34/70 maya uyandırılarak kullanıldı. Akşamdan kurdum. sabaha baktım sıcaklık 17’ye yükselmiş (bu arada martın başı), kovayı yavaş yavaş kilere indirdim.

3 hafta 13derece sıcaklık sabit kaldı. F.D. 1005 ölçümü ile şişelemeye başladım. 3.6 gr toz şeker ile şişeledim. Bazı arkadaşlar 2.6 gr yettiğini söylemiş fakat kötü bir APA tecrübeden sonra risk alamadım. Bir de birayı gazlı seviyorum…

Şişeleyeli 2 hafta oldu. (20-22 derece). Dayanamayıp bir denedim… Gazlanma gayet güzel fakat çok hafif maya kokusu aldım… Sanırım 2 haftaya daha güzel olur. Bir de 5 şişeyi hindistan cevizi şekeri ile doldurdum. Onları çok merak ediyorum…