Muntons Export Pilsner Kurulum - Modifiyeli

Kurulum: 25.03.2017 - 15:45

Kullanılan malzemeler ve uygulama:

  • Muntons Export Pilsner
  • 1 kg dekstroz
  • 0,5 kg toz şeker
  • 0,5 kg açık renk şerbetçi otlu kuru malt özü
  • S-04 maya kullanıldı
  • Kova 24 litreye tamamlandı.
  • 170 gr su, 8 gr dekstroz, 8 gram kuru malt özü ile maya uyandırma/çoğaltma işlemi uygulandı.
  • Kova sıcaklığı 21 derece.
  • OG:1052

NOT: Maya uyandırmayı kaynamış 100 derecedeki 170 gr suya 8 gr dekstroz, 8 gram kuru malt özü ekleyip sıcaklık 28 dereceye inince mayayı karışıma ekleyerek yaptım. 45 dakika sonra kovaya ekledim.

Gelişmeleri paylaşacağım.

2 Likes
25.03.2017 - 18:45 - gaz çıkışı başladı

26.03.2017 - 07:10 - gaz çıkışı çok hızlı
30.03.2017 - 19:35

Bugün 5. gün gaz çıkışı zayıf şekilde devam ediyor.

Şuan yoğunluk: 1014.

Krausen hiç yok sıfır krausen. US05 de krausen çok fazla oluyordu.

02.04.2017 12:30

Bugün 8. gün gaz çıkışı zayıf şekilde devam ediyor.

Şuan yoğunluk: 1012.

Limon-Turun-Portakal Çayı Eklendi:

  • 80 derecedeki suya limon, turunç, portakal kabuğu rendeleri eklendi, 15 dakika demlendi. Süzülüp bardağa alındı, streçlenip dolaba atıldı. 20 derece gibi sıcaklığa düşünce kovaya eklenecek.

6 Likes

hocam -80 dereceye nasıl ulaştınız? Pek inandırıcı gelmedi bana. Emin misiniz?

:slight_smile: hocam tire işareti koymuştum eksi gibi görünmüş değiştirdim.

1 Like

14 . gün

Yoğunluk:1004 gaz çıkışı çok nadir.

3 gün önce FG:1002 olarak şişelendi.

44 şişe 50 cc
3 şişe 33 cc
2 şişe soda şişesi 20 cc

1 Like

6 günlük soda şişesi test:

Renk açık sarı berrak, maya kokusu hiç yok, tadı çok yumuşak, limon-portakal-turunç çayının etkisi çok hafif hissediliyor, asitlenme iyi 1 aya kadar lokum.

6 Likes

Başka fikri olan?? Portakal kişniş export pilsner hakkında…

Yakışacağını düşünmüyorum ama kişisel damak tadı çok değişken bir konudur, denemeden de bilinemez.

taam teşekkür ederim.

Şişede 100 günlük Export Pilsner

6 Likes

Birer adet şotlu, buğday, extra koyu malt özü ve 350 gr koyu candy içeriği ve K97 ile kurduğum türünün ilk ve tek örneği :upside_down_face: Şu an 43.gününde ve inanılmaz güzel. 30.güne göre lezzet katlanarak artmış. Tecrübeli bir arkadaşın 100 günü görün önerisini deneyimlemek için sabırsızım, bakalım daha ne kadar efsaneleşebilecek.

2 Likes

merhaba serment bey siseleme şekeri olarak hangi ölcüyü kullandınız ben export için 750/360 2adet kullandım 5günlük tü tadım yaptığımda daha olgunlaşmamıştı yaklaşık şuan 10gün oldu asitlenmemiştir diye henüz bekletmekteyim daha bu bekleyişe devam etmelimiyim

1 Like

Merhaba, turunc yerine baska ne kullanabiliriz? Farkli bir oneriniz var mi?

1 Like

Merhaba, 1000/360 olandan tek şeker kullanmıştım.

10 gün biraz erken, en az 3 hafta sabredin her şey düzelir.

Export Pilsneri beğendiğim kitler listeme ekledim.

05.11.2017 Export Pilsner kurulumum

-Export Pilsner Malt Özü
-1 paket açık renk şotsuz DME
-1 paket şotlu DME
-1 kg toz şeker
-S04 maya
-24 litre olarak arıtma suyuyla kurulum yaptım
-OG:1056
-Şişelemeden önce Turunç,Portakal,Mandalina,Limon kabuğu rendesinden çay yapıp eklemeyi düşünüyorum.

2 Likes

muntos çok hoş durmuş. tadı mariachi’ye benziyor diye düşünüyorum?

1 Like