Muntons Nut Brown Ale bira kiti


(Cem ) #26

Fermentasyondan kastiniz gaz cikisi mi bir ay surdu ?
Yoksa olcum alarak mi baktiniz ?


(ÜNAL AKHAN) #27

üçüncü haftada 1010 falandı 26. günde ise 1006 lara düştü 30. günde şişeledim. ilk kurulumda 1056 idi.


(ömür) #28

6.4 abv olacak demektir :wink:


(Hakan) #29

Şişede 15 gün kaldı, son şişeyi açtım ve tataaa bildiğin bock bu:) Ben arada fark göremedim. Oldukça lezzetli bir kit, sürekli kurarım bundan sonra. Tam bir kadın birası olmuş.


(Oguz) #30

MJ in önerdiği iki maya var Brown Ale e.


(Tigin ) #31

Selamlar,
8 gün önce 1 kg orta malt ve 300 ml. Karamel ile kurulum yaptım. Gariptir 4 gün gümbür gümbür giden fermentasyon, 2 gün yarım kilit ardından dün ise kilit eşitlenmesi ile durdu. Ne dersiniz?
Og 1.048 olculdu, FG 1.014 Ben bu kadar hızlı fermentasyon görmemiştim. Bu kadar hızlı biten fermentasyon oldu mu sizde?


(Cem ) #32

kurduğum çoğu kitte 1 haftada 1010’lu değerler aldım. Bence normal.


(Selçuk Bulut) #33

Nut brown ale i 1.5 kg sıvı amber malt özü ve iki yüz gram sekerle kurdum.15 gün kovada kaldı. Sisede 10gün beklettim fakat tadi fazla tatlıydı. Acaba mayalar sindiremedigi icinmi böyledir? Şişede bekletme bu tatlılığı alır mı?


(ömür) #34

Sanırım kendi mayası ile kurdunuz,ayrıca tat olarak da biraz yatsımış olabilirsiniz ve şişede daha çok erken şişede uygun sıcaklıkta zaman tanıyın derim.


(Selçuk Bulut) #35

S 04 ile kurmuştum. Cevabınız için teşekkürler Ömür bey 3.haftaya gidiyo daha dokunmadım şişelere tekrardan :blush:


(Buğra) #36

Çok umutlu olduğum bir kit olmasına rağmen, belki beklenti yüksekliğinden vasat kalan bir kit oldu. Evet içimi rahat ama ekstra bir lezzet vaadetmiyor. Lezzet için kesinlikle modifiye edilmeli ve şişeleme şekeri düşük tutulmalı.


(evbiracısı) #37

Kendi mayası ile mi kurdunuz?


(Buğra) #38

1,5 kg lme ve S-04 ile kurdum. yukarılarda ilk tadım notum da var ama o yoğun pekmez tadı hafiflemediği için ilk yorumum değişti.


(evbiracısı) #39

Bende tam o tarifle kurmayı planlıyordum. Biraz gerilere atarım sıralamada :slight_smile:


(Ulaş Erbil) #40

Ben yaklaşık 3 hafta önce bu kiti şu şekilde kurdum:

Munton’s Nut Brown Ale Kiti
1,5 kg Amber LME
1 Kg şeker
1 paket Us-05
18 gün sonunda OG değeri 1020 ye (İlk ölçüm değeri 1062 ydi) düştü. Bİraz daha bekleyip OG 1010 a düşünce şişeleyeceğim.Şeker anlamında hiç şeker tadı kalmamış, zannımca 4-5 güne tamamlanır fermantasyon. Alkolü hiç ama hiç hissetirmeyen lezzetli bir bira oluyor. 2 tane küp şeker ile şişeleyeceğim. Şişede de 3 hafta yeter gibi.


(Erdem Guner) #41

3 yemek kaşığı bal, 2 paket orta kuru malt özü ve M15 maya ile kovaya girmek için sabırsızlanıyor


(Ulaş Erbil) #42

1 Haftanın sonunda ilk şişeyi açtım.Sonuç ilk hafta olmasına göre harika.Dolgun gövdeli, alkolu 0 hissettiren rahat içimli bir bira.Kesinlikle yüksek alkolü kaldıran, lezzetli bir ale. Tavsiye ederim kurulum şeklimi.


(sukru) #43

2 Paket Muntons mayası veya s-04 arasında kaldım. Fikirleriniz nelerdir?


(Hüseyin ) #44

Ben m15 empire ale aldım forumlarda tavsiye ediliyordu


(Ulaş Erbil) #45

s-04 ile kurmayı deneyiniz. us-05 ile denedim, us-04 ün daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.