Muntons Premium Pilsen (Çakma Lager)

20 gün kova (13 derecede) ,23 lt, M76 maya,1.5 kg Mangrove jacks lme ,500 gr şeker , 50 gr Tettnang dry hop.

20 gün şişede ve beklemeye devam ediyor.Sabretmek zor da olsa 1 aydan önce tüketmek istemiyorum.

9 Beğeni

Elinize sağlık, berraklık on numara gözüküyor. Sabretmeye devam :slight_smile:

1 Beğeni

Görüntü gerçekten çok güzel

1 Beğeni

süper görünüyor. :slight_smile: şişede bekletme sıcaklık ve süreleriniz nedir acaba?

1 Beğeni

Tebrikler filtrelenmiş gibi görünüyor.
Şişede mayalamayı ve sonrasını aynı sıcaklıkta mı yoksa daha soğuk ortamda mı yaptınız?
Çünkü genelde berraklık için şişede mayalama bitince soğukta bekletme öneriliyor.:grinning:

İzmir sartlarinda kaloriferin yanmadigi bir odada bekliyorlar , ozellikle farkli bir derece uygulamiyorum.20 gundur sisedeler.

1 Beğeni

Ozel bir uygulama yapmadim , kalorifer yanmayan oda kosullarinda bekliyor.Berraklik icin cold crush yapiliyor ama ben uygulamadim , buzdolabinda bekletenler de var ilk zamanlar.

1 Beğeni

Berraklık enfes gözüküyor, köpük kalıcılığı nasıldır?
Kalıcıysa şişeleme şekeri miktarınız ne acaba?

Kopuk kaliciligi guzel , siseleme sekeri olarak 2 adet 750x360 kullandim.