Oda sıcaklığı derken

Biralarımızı şişeledik. Bir hafta gazlanması için bekledik. ama biralarımızı hemen tüketmemiz mümkün değil biralarımız olgunlaşırken özellikle İzmir gibi bölgelerde oda sıcaklığı yaz aylarında 25 ve üstü olur yedeklenen biralar hangi sıcaklık aralığında bekletilmesi gerekli.

20 derece ideal sıcaklık diyebiliriz.

Arkadaşlar bende yeni başlayanlardanım. Sorum şu;
Mayaladıktan sonra beklemeye bıraktığımızda oda sıcaklığının sürekli sabit mi kalması gerekiyor. Bizim evde gündüz 22 derece gece sabaha kadar da 20 derece oluyor. Bu problem yaratır mı?

Eğer şişeleme fermantasyon bittikten sonra ve doğru şeker miktarı ile yapıldıysa oda sıcaklığı 30 dereceleri aşmadıkça problem olmayacaktır. Bu konuda forumda çok bilgi var bakabilirsiniz.

1 Beğeni

19-25 derece aralığı sabit olması gerekmeden sıkıntısız iş görür.

30 dereceye kadar sıkıntı olmuyorsa iyi. malum 300-400 şişeyi topluca 20 derecede tutmak yaz boyunca izmir antalya adana gibi illerde zor olurdu.

Aşağıdaki başlığı okuyun, faydalı olacak

2 Beğeni