Oksidasyon nasıl anlaşılır?

Merhabalar,

19lt’lik damacanaya Stout kit kurulumu yapmıştım. Hava çıkışı normal başladı fakat 2.hafta içerisinde hava kilidi tamamen eşitlenince hava kilidi başlığındaki yırtığı gördüm ve hemen fıçılama yaptım (Bu arada bu başlıklar biraz dayanıksız sanırım).

Fıçılama sırasında tadım yaparken üst damağın gerisinde (yutkunmadan hemen önce) yoğun metalik bir tat hissettim. Aklıma hava ile temas olunca oksidasyon olasılığı geldi. Bu metalik tat oksidasyonun bir sonucu mudur yoksa genç biranın karakteristiği midir?

O metalik tat bende de her kitte bazı şişelerde geliyor. Tahminimce kapaktan kaynaklı. Şişeleme esnasında; kapakları starsunlı suda bekletip, tam süzdürmeden şişeleyince oluyor diye düşünüyorum. Daha sonra o tam süzülmeyen sıvı bekleme esnasında biraya karışıyor, zaten sadece ilk yudumlarda geliyor.Tam emin olmamakla beraber, böyle düşünüyorum, bilen varsa bilgisini payalaşabilir.

1 Beğeni

Sonradan gördüm sizinki şişelemeden önce oldu sanırım. O zaman başka bir şey sebep oluyor.

Evet şişelemeden önce aktarma çubuğu ile örnek alıp kontrol etmiştim.