Orange Bock Partial Mash


(yiğit) #1

6 kitten sonra partial mash işine gireyim diyorum, evdeki imkanlar ile. tarifleri araştırdım, sanırım Carafa 2 maltı ve buğday maltı kullanacağım. Hangisinden ne kadar kullanmam lazım sizce? bir de bu kit 12 lt ile kuruluyor. partial ile suyu ne kadar arttırmak lazım? şerbetçiotu ne kullanayım? acılık istemiyorum. malttan aldığım aroma yeterli mi? şerbetçi otu ile karıştırmaya gerek yok mu?

sorular sorular… deneyen var mı daha önce?


(Eşşekkadaradam) #2

Ben de Partial mash’e niyetleniyorum ama ben pilsen gibi basit bir kit ile başlamayi düşünüyorum.
Orange bock zaten okuduğum kadariyla oldukca basarili ve pek de modifiye istemiyor.
Daha basit bir kiti kompleks hale getirmek daha dogru geliyor bana.
Neyse, doğruyu yanlısı bi geçelim… :grin:
Partial mash ile hacim arttırmaya gerek yok, sadece dme yada şeker etkisini arpadan alıyoruz ve Yani kit totalde yine 12 litreye tamamlanacak sanırım.
Hangi Serbetciotu bocka yakışır bilemiyorum doğrusu.


(yiğit) #3

aslında benim amacım biraz da bu 12 lt olan kitin hacmini biraz arttırmak. bir yandan da partial’ı denemek. olur da bir şeye benzemezse az bira ziyan etmiş olurum :slight_smile:


(Pendik Artisanal) #4

Bir hedef OG belirleyip ona ulaşmaya çalışırsanız daha kolay yol alabilirsiniz.

Carafa 2 diastatik gücü olmayan, acımsı bir malt. Bunu %1 ila 5 arası renk ve veya aroma için kullanacaksınız ve pek OG alamayacaksınız. Buğday maltında şeker var, ama kitin de bir baz tadı var, ne kadar buğdaylaşsın? Bunları planlayarak miktarları belirleyin.

  • Partial ile suyu ne kadar artırmak lazım sorusu da OG-FG ile alakalı.
  • Şerbetçiotu olarak mesela Saaz, Hersbrucker, Fuggle kullanılabilir.