Oranje Bock Kiti için gereken optimum boşluk


(Ezio Auditore) #1

Bu kiti daha önce yapan kişiler var ise deneyimlerini paylaşabilirler mi? Sitede bu kitten 2 adet alınması gerektiği ile ilgili bir uyarı yok. Grand Cru kitinde bu uyarı var. Kova 12 litre dolacak sanırım. Geri kalan boşluk bu kit için olumsuzluk teşkil ediyor mu? Daha önce bock içmediğimden nasıl olacağını da bilmiyorum tadının. Eğer kötü yaparsam, bock biraya baştan antipati duymaya başlayacağım. Kaldı ki bana göre en hafif içimli ve tatlı biralardan biri gibi geliyor. Yoksa 2 adet kit al kafan rahat olsun mu diyorsunuz?


(evbiracisi3 ) #2

Birinci fermantasyonda bu konu çok kritik değil. Nasıl olsa maya co2 üretip havayı dışarı atacak. Benim okuduğum kaynaklarda 7,5 galon kovada 5 galon yapılabilir yazıyordu. Kovada iki kit yada 19lt damacanada 1 kit okuduklarıma dayanarak söylüyorum sorun çıkarmaz. (Bunu denemedim deneyenlerin yalancısıyım:) )


(Ezio Auditore) #3

Sanırım Oranje Bock kitini deneyenlerin sayısı artınca daha net bir cevap alabileceğiz. Normal bock kiti gelse de bu eziyetten kurtulsak. Ben bi Efes Dark veya Kortstritser Dark Lager alıp ufaktan alışma turları düzenleyeyim Bock’ın yerini tutmasa da.


(Ömer Kutlu) #4

Valla bben daha önce o kovaya 9 litrelik triple kiti kurdum herhangi bir sorun olmadı. Şimdi de oranje bock’u 12 lt kurdum sonucu bekliyorum. Önerilmiyor tabi ama çok bir sorun olucağını da sanmıyorum.


(Ahmet Kılınç) #5

Ben daha ilk biramı şişelemeden, 2. kit biramı yapmayı kafaya koydum: Oranje Bock.

Kovadaki ilk lager kitimi haftasonu şişelemeyi düşünüyorum. Ama yine de “hava boşluğu” sorunsalı nedeniyle de aklımda kova yerine cam damacanaya kurmak var…

Bu başlık açıldıktan bu yana kovada kurup (tek kit) deneyimleyen oldu mu?

Bir diğer merak ettiğim konu da genel olarak kit biraları damacanada (cam/plastik fark etmez) kurma yöntemiyle ilgili…

Kovada kurarken önce sıcak suyla kiti ve şekeri iyice karıştırıp, üstüne soğuk su ekliyoruz.

Ancak damacanada bu sıcak suyla (havalandırmadan) karıştırma faslını, dar şişe ağzı nedeniyle yapmamız pek mümkün değil gibi? Acaba karışımı başka bir kapta hazırlayıp sonra mı damacanaya aktarmak gerekiyor?