Pilsner kurulumu ile ilgili yardim lütfen

Merhaba arkadaşlar,

Bu işe yeni başlayanlardan biri sayılırım. Bu güne kadar 3 kere hazır kit kullanarak Pilsner kurdum.Yine pilsner kuracağım ama şeker yerine;

  1. Muntons bira kiti güçlendirici kullanmayı düşünüyorum
  2. Hazır kit içerisindeki değilde başka bir maya kullanmak istiyorum( bu konuda hangisini tavsiye edersiniz?)
  3. Gövdesi yoğun ve hafif acımsı tad olsun istiyorum.

Tecrübeli arkadaşlar görüşlerini paylaşırsa memnun olurum.

1 Beğeni

Hafif acılık ve gövde için;
500 gr. Şerbetçiotlu DME + 500 gr şeker ile 20 Lt. kurun derim ya da daha acı ve gövdeli isterseniz şekersiz 2x500 gr şo DME yine 20 Lt.
Güçlendiriciyi denemedim ama Pils acı bira değil. Bu üründe de şo yok sanırım. Yoksa acılık artmaz.
Ben kit mayasını tercih ederdim. Lager mayaları direktiflere tam uyarsanız biraz daha dikkat istiyor.

1 Beğeni

Bira kiti güçlendirici gövdenin yoğunluğuna katkı sağlar ancak acılığı artırmaz. Bunun yerine 1 kg açık renk şerbetçi otlu kuru malt özü kullanabilirsiniz. Maya olarak da US-05 iyi sonuç verir. Toplam hacmi 23 değil de 20 litre civarında tutarsanız gövde de istediğiniz yoğunlukta olur.

Tavsiyeler için teşekkür ederim.