Piston Chopper - Reçete


(Seyhan) #1

REÇETE:

Malt: 2,5 Kg Weyermann Pale AleMaltı, 1,25 Kg Weyermann Pilsener Maltı, 1 Kg Weyermann Münih 2 Maltı, 0.25 Kg Wayermann Carahell Maltı
Method: KazandaMayşeleme
Çeşit: IPA
Kaynama Süresi: 90 dakika
Mayalanan Şerbet Miktarı: 23 litre
Kazan Hacmi: 30 litre

KAYNAMA SONRASI DEĞERLER:

İlk Yoğunluk(OG): 1054
Son Yoğunluk(FG): 1024
Hacmen Alkol Yüzdesi (ABV): %4.20
Bira Rengi(SRM): 10.03
Bira Acılığı(IBU): 11.03

ŞERBETÇİ OTLARI:

10 gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Kaynamanın 50. dakikasında atılır ve 10 dk kaynatılır.
10gr – Citra, Tip: Pellet, AA: 11, Kullanımı: Kaynamanın 50. dakikasında atılır ve 10 dk kaynatılır.
10gr – Centennial, Tip: Pellet, AA: 10, Kullanımı: Kaynamanın 50. dakikasında atılır ve 10 dk kaynatılır.
40gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.
20gr – Citra, Tip: Pellet, AA: 11, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.
20gr – Centennial, Tip: Pellet, AA: 10, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.

YAPILIŞ:

Haşlama Aşaması:

  1. Sıcaklık 76 C ayarlanır, tüm maltlar eklenir ve 60 dk durur
    30.dk’da 1 Kg şeker eklenir.
  2. Haşlama Süresi: 60 dk
  3. Kazan Suyu: 24 Lt

Yağmurlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: 76 C
  2. Yağmurlama Suyu: 6 Lt

Kaynatma Aşaması:

  1. Kaynatma Süresi: 90 dk

MAYA:

Tip: Fermantis SAFALE S-04
Form: Kuru Maya
Fermentasyon Sıcaklığı: 20 C

DİĞER:

Şişeleme şekeri olarak 2 adet 405 adt/1000 gr küp şeker kullanıldı.
Fermantasyon kovasına 0,5 kg kuru malt özü eklendi (medium).