Piston Hergele - Reçete


(Seyhan) #1

REÇETE:

Malt: 3 Kg Propino Pale Ale Maltı, 1 Kg Weyermann Münih Maltı, 1 Kg Weyermann Viyana Maltı
Method: Torbada Mayşeleme (BIAB-Brew in a Bag)
Çeşit: Amerikan IPA
Kaynama Süresi: 60 dakika
Mayalanan Şerbet Miktarı: 23 litre
Kazan Hacmi: 30 litre

KAYNAMA SONRASI DEĞERLER:

İlk Yoğunluk(OG): 1060
Son Yoğunluk(FG): 1010
Hacmen Alkol Yüzdesi (ABV): %6.50
Bira Rengi(SRM): 12.65 – IPA
Bira Acılığı(IBU): 43.66

ŞERBETÇİ OTLARI:

20 gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Kaynamanın 1. dakikasında atılır ve 60 dk kaynatılır.
10 gr – Amarillo, Tip: Pellet, AA: 8.6, Kullanımı: Kaynamanın 45. dakikasında atılır ve 15 dk kaynatılır.
15 gr – Simcoe, Tip: Pellet, AA: 12.7, Kullanımı: Kaynamanın 55. dakikasında atılır ve 5 dk kaynatılır.
15 gr – El Dorado, Tip: Pellet, AA: 14, Kullanımı: Kaynamanın 55. dakikasında atılır ve 5 dk kaynatılır.
15 gr – Zeus, Tip: Pellet, AA: 16, Kullanımı: Kaynamanın 55. dakikasında atılır ve 5 dk kaynatılır.
15 gr – Chinook, Tip: Pellet, AA: 13, Kullanımı: Kaynamanın 55. dakikasında atılır ve 5 dk kaynatılır.
100 gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.
50 gr – Zeus, Tip: Pellet, AA: 16, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.
50 gr – Chinook, Tip: Pellet, AA: 13, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.

YAPILIŞ:

Haşlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: Şerbet 72 C ile 65 C arasında kalacak şekilde ayarlanır.
  2. Haşlama Süresi: 60 dk
  3. Kazan Suyu: 24 Lt

Yağmurlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: 75 C
  2. Yağmurlama Suyu: 5 Lt

Kaynatma Aşaması:

  1. Kaynatma Süresi: 60 dk

MAYA:

Tip: Mangrove Jack’s Craft Series M44 US West Coast
Form: Kuru Maya
Fermentasyon Sıcaklığı: 24 C

DİĞER:

Kovaya 1kg belgian candy sugar eklendi.
Kovaya 500gr açık renk kuru malt şerbetçi otlu kuru malt özü eklendi.
Şişeleme şekeri olarak 2 adet 405 adt/1000 gr küp şeker kullanıldı.