Piston Tabanvay - Reçete


(Seyhan) #1

REÇETE:

Malt: 2 Kg Maris Otter Harmanı Arpa Maltı, 2 Kg Propino Pale Ale Maltı, 1 Kg Caramalt
Method: Torbada Mayşeleme (BIAB-Brew in a Bag)
Çeşit: Amerikan IPA
Kaynama Süresi: 60 dakika
Mayalanan Şerbet Miktarı: 23 litre
Kazan Hacmi: 30 litre

KAYNAMA SONRASI DEĞERLER:

İlk Yoğunluk(OG): 1050
Son Yoğunluk(FG): 1010
Hacmen Alkol Yüzdesi (ABV): %5.25
Bira Rengi(SRM): 8.02 – IPA
Bira Acılığı(IBU): 78.37

ŞERBETÇİ OTLARI:

20 gr – Amarillo, Tip: Pellet, AA: 8.6, Kullanımı: Kaynamanın 5. dakikasında atılır ve 45 dk kaynatılır.
30 gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Kaynamanın 30. dakikasında atılır ve 30 dk kaynatılır.
30 gr – Amarillo, Tip: Pellet, AA: 8.6, Kullanımı: Kaynamanın 50. dakikasında atılır ve 10 dk kaynatılır.
40 gr – Simcoe, Tip: Pellet, AA: 12.7, Kullanımı: Kaynamanın 50. dakikasında atılır ve 10 dk kaynatılır.
50 gr – Cascade, Tip: Pellet, AA: 7, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.

YAPILIŞ:

Haşlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: Şerbet 72 C ile 65 C arasında kalacak şekilde ayarlanır.
  2. Haşlama Süresi: 60 dk
  3. Kazan Suyu: 24 Lt

Yağmurlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: 75 C
  2. Yağmurlama Suyu: 3 Lt

Kaynatma Aşaması:

  1. Kaynatma Süresi: 60 dk

MAYA:

Tip: Fermentis Safbrew US-05
Form: Kuru Maya
Fermentasyon Sıcaklığı: 23 C

DİĞER:

Şişeleme şekeri olarak 3 adet 405 adt/1000 gr küp şeker kullanıldı.