Piston Yarma - Reçete


(Seyhan) #1

REÇETE:

Malt: 2.5 Kg Weyermann Pale Ale Arpa Maltı, 1 Kg Weyermann Viyana Arpa Maltı, 0.5 Kg Weyermann CaraHell Arpa Maltı, 0.5 Kg Weyermann CaraAmber Arpa Maltı, 0.5 Kg Weyermann Münih 1 Arpa
Method: Torbada Mayşeleme (BIAB-Brew in a Bag)
Çeşit: Sassion
Kaynama Süresi: 60 dakika
Mayalanan Şerbet Miktarı: 23 litre
Kazan Hacmi: 30 litre

KAYNAMA SONRASI DEĞERLER:

İlk Yoğunluk(OG): 1050
Son Yoğunluk(FG): 1010
Hacmen Alkol Yüzdesi (ABV): %5.25
Bira Rengi(SRM): 22.99
Bira Acılığı(IBU): 0

MEYVA İÇERİĞİ:

  1. 6 lt. Şeftali Suyu Nektarı.
  2. Kovadaki şerbetin üzerine eklenir ve mayalanmaya bırakılır.

ŞERBETÇİ OTLARI:
30gr – Citra, Tip: Pellet, AA: 11, Kullanımı: Şişelemeden 4 gün önce Dry Hop olarak atılır.

YAPILIŞ:

Haşlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: Şerbet 72 C ile 65 C arasında kalacak şekilde ayarlanır.
  2. Haşlama Süresi: 60 dk
  3. Kazan Suyu: 23 Lt

Yağmurlama Aşaması:

  1. Sıcaklık: 75 C
  2. Yağmurlama Suyu: 6 Lt

Kaynatma Aşaması:

  1. Kaynatma Süresi: 60 dk

MAYA:

Tip: Lallemand Danstar Belle Saison
Form: Kuru Maya
Fermentasyon Sıcaklığı: 27 C

DİĞER:

Şişeleme şekeri olarak 2 adet 405 adt/1000 gr küp şeker kullanıldı.