Plastik damacana mı cam damacana mı?


(Atilla) #1

yavaş yavaş 4. kitimize doğru giderken ufak ufak damacanada üretime de geçmeyi düşünüyorum. Ben şahsen Muntons Pilsner’de kalsam günlük bira ihtiyacı karşılanmış olacak. Şu merak olmasa.

Brewferm kitlerini denemek istiyorum, ama ilk kez deneyeceğim, bazı biraların olgunlaşma sürelerininde uzun olduğunu okuduktan sonra, kovayı boş yere işgal etmek istemiyorum.

Tahminen kovada şerbeti hazırlayıp ısısını 20 dereceye indirdikten sonra damacanaya aktarırım. yine de bu sıcaklık sağlık açısından ya da biranın tadına etki etmesinden dolayı bir sorun oluşturur mu?

aklımdan geçen cam damacana kullanmak. ama pet damacana bu iş için uygun mudur?


(Mert Kosova) #2

Pet damacana kullanılıyo genelde, cam daha iyi tabi ama maliyeti fazla. Pete kaynar veya yüksek derecede sıvı koymadıkça sorun olacağını sanmıyorum.


(g d) #3

Brewferm kitlerinin olgunlaşması şişede uzun sürüyor. Kovada geçen süre diğer kitlerle aynı.