Psikolojik destek :)


(o) #1

Vay arkadaş okuduk, izledik , kit geldi kitapçığı inceledik konu komşu eş dost yolda sohbette iştebu bira yapacak çocuk diye parmakla gösterdi tüm bir ahalinin ızdırabına son verecek kişi olduk… sonunda da kurduk ama sorularım arttı
1- kit geldi 4 gün sonra kurabildim bu sürede Oda sicakliginda tutmam dogrumudur?
2- kitapçıkta 15-25 derecede kalsın denmiş, forumda 18-23 hangisi daha dogru?
3- 3 hafta kova 2hafta şişe 3-5 gün dolap en dogrusu mudur?
4-şişe şekeri ölçek mi 1000/360 kesme şeker mi?
5- pilsner kurdum ama gözüm diabolo kit de onun kurulum farkı var mıdır? Yahut daha iyi bir kit hangisi olabilir?
6- şişe temizliginde şişeleri makinada once pbv temizleyici( deterjan kismina koysak) ardından ayni şekil starsan koysak en son birde durulama yapsak olur mu?
Cevaplayana teşekkür eder gözlerinden öperim. Bu arada psikolog olarak psikolojik destek hattımız açıktır :))))))


(biraci) #2

  1. Problem değil
  2. İkisi de olur, 18-23 tutturabiliyorsanız biraz daha iyi olur.
  3. Evet
  4. Doğru, çoğu stil için uygun bir rakam şişe başına 2.8 gram
  5. İkisi de kurulum olarak aynıdır. Daha iyi kit şeker eklenmeyen kitler olabilir (wherry, evil dog, raja’s reward gibi). Onların da genel olarak aynıdır yapımı, sadece IPA’lara şerbetçiotu eklenmesi farklıdır, ancak basit bir olay :slight_smile:
  6. Olmaz, çünkü makinanın jetleri şişenin içini temizlemez. İlla ki o fırça ile fırçalanacak, hele ki bakkaldan/tekelden alınan şişelerin ilk kullanımı ise. Starsan durulanmaz zaten, şişe fıskiyesi ve şişe ağacı alırsanız işiniz bir miktar kolaylaşır :wink:

(Pendik Artisanal) #3
  1. 15-25 derece olur elbet ama bu 15 ile 25 arasında oynayabilir demek değildir. Ne kadar dar aralık o kadar iyi.
  2. Hemen hemen her kitin “aynı sınıfında” yer alan bir bira bulunuyor artık butik tekellerde. Ağız tadına göre ilerlemek lazım. Kurulumu oldukça aynı ama mesela Stout kitine geçerseniz Pilsen de bira Stout da bira, ilginçmiş dedirtebilir.