Ruby Red Ale Fermantasyon Sıcaklığı


(Fırat özgür özcan) #1

Selamlar ilk kitim olan St. Peter’s Ruby Red Ale’i geçen perşembe kurdum. 5 gün boyunca fermantasyon 23-24 civarı seyretti fakat dün havaların etkisi ile sıcaklık 25’e doğru yol aldığı için hemen bi 7cmlik strafordan izolasyon kutusu yaptım şu an sıcaklık 19-20 civarı ve bu aralıkta 1 hafta daha fermante olacak. Sorum şu 23-24 arasında ki 5 günlük sürecin tada olumsuz bir etkisi olur mu ?


(Şişede Enaz BİRAY) #2

Anlaşılacak kadar bir fark olmaz, nihayetinde standart bir ürün üretmiyorsunuz.
Zaten kuru meyve tad profiline yakın bir kit, bu sebeple yuvarlayın gitsin :slight_smile:
19-20’de tutmaya devam :beers:


(Fırat özgür özcan) #3

Bahsedilen şarap, sirke tadı oluşmasın yeterli.


(Şişede Enaz BİRAY) #4

Hiç bir şey olmaz merak etmeyin.
3 hafta bekletin iyice çöksün her şey dibe, sonra şişeleyip en az 3 hafta bekletip sonra afiyetle tüketin.

Şarap neyse de sirke tadı oluşturanın bir şeyleri kesinlikle yanlış yaptığı aşikardır.
Yüksek sıcaklıkla olacak iş değil o iş.


(Fırat özgür özcan) #5

Ben 14 gün fermante etmeyi düşünüyordum. 21 gün mü olmalı ?


(Şişede Enaz BİRAY) #6

Ölçüm yapmıyorsanız 21 gün garantidir.


(Fırat özgür özcan) #7

Ölçüm yapıyorum, OG 1039g/L çıkmıştı 4 gün sonra 1011g/L olmuştu. 12. ve 14. günlerde ki okumalar birbirinin aynı olursa şişeleme yapmayı düşünüyorum


(Şişede Enaz BİRAY) #8

Ölçüm yapıyorsanız hidrometreye güvenin. :+1:t2: