Saison mayasını diğer kitlerde kullanmak


(g d) #1

Saison kitini yaparken aklıma geldi. Saison mayası yüksek sıcaklıklara dayanıklı, hatta yüksek sıcaklıkta daha iyi sonuç veriyor ise, bu sıcaklarda diğer kitlerde niye saison mayası kullanmıyoruz?

Örneğin bir pilsner veya lager kitini saison maya ile yaparsak, kendi mayasından farklı tatlar mı üretir?


(mehmet ) #2

ben kullandım. tatlar biraz daha meyvemsi oluyor. Genel bir sonuç mudur bilmiyorum.


(İlker) #3

Ben Muntons Export Pilsner, BE-134 maya, 1 paket şerbetçiotlu, 1 paket şotsuz DM ile kurdum, 26 derecede 7.gününde. Bakalım nasıl olacak?


(Süleyman) #4

Cooper’s australian ale de kullanmıştım. Kışın 19-20*C’da sabit 1,5 kg şeker ile 3 hafta kovada kalmıştı. 2-2,5 aydan sonra İçenlerin aklını başından aldı. (Benim de aldı tabii) Son 15 şişeyi zulaladım ben içeceğim :drooling_face:. Kıymetlimis muamelesi görüyor :+1: