Şeker miktarını iki katına çıkardım

İkinci kitimi kurdum ve ilk kitteki gaz ve köpük miktarı az geldiği için şekeri 500lük siselerde iki katına çıkardım hiç gazlanma ve köpük yok sorun nedir tam olarak anlayamadım hijyen olarak herseyi uyguladım şeker miktarından dolayı mu öyle oldu acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Kovada ve şişedeki bekletme süreleri nedir?

2 kat? Daha önce kaçtı, şimdi kaç oldu?

Ayrıca şişeleri hangi koşullarda bekletiyorsunuz? Soğukta bekletiyorsanız, mayalar çalışmadığı için gazlanma olmuyor olabiilr. Ve elbet ne kadar beklediler şişede?

Genel şişe şeker ölçüsü gazlı servis edilen biralarda, 50cl için, 2x750/360, az gazlı servis edilenler de ise 1x1000/360

Her iki ölçü tatmin edici sonuçlar veriyor. Mayalanma kovada tamamlandıysa, şişe patlama riski neredeyse “0”

Oda sıcaklığı 22 C kova suresi iki hafta şişe suresi de iki hafta ancak gaz yok hiç normal 50cl olcusunun iki katını koydum bu siselerde neden böyle oldu anlamadım

1 Beğeni

Kapaklamada problem olabilir

Benim de aklıma o geldi ilk olarak nasıl bir çözüm bulabiliriz peki

Kapaklama aletiyle tekrar ince ince şişeyi çevirerek heryerden sıkın

Plastik butikbira şişesi veya skol kullanın .
Çözüm garantilidir.

1 Beğeni

şişeleri parke üstünde saklamayın :slight_smile:

Parke üstünde saklamamamın mantığını çözemedim? Alttan ısıtmalı parke kaplı evde yaşanıyorsa eyvallah ama… Açıklayabilir misiniz?

fazla şeker fazla gazdan dolayı şişeler dayanamayabilir :slight_smile:

3 Beğeni