Şekersiz maltsız bira!


(Kıvılcım Gürkan) #1

Selamlar,
Aklıma bir soru takıldı ve cevabını forumda bulamadım.
Aldığımız bir kite ekstra malt veya şeker eklemeden kurmak istersek kaç litre kurmamız gerekir. Klasik ağırlık-hacim ilişkisinden yoğunluk hesabı yapmak yeterli mi yoksa daha karmaşık bir hesabı mı var acaba?
Tabi bir de bunun sonuç açısından tatmin ediciliği var. Malt özü eklemenin tadı doyuruculaştırdığı bir gerçek ama hacmi azaltmak tadın zayıflamasına sebep olur mu yoksa hacim azaldığı için tad yoğunluğu da malt özü eklenetek yapılmış gibi olur mu acaba?
Bu tarz bir deneme yapan var mı acaba?


(Şişede Enaz BİRAY) #2

Daha önceden de benzer sorulardan kabaca hatırladığım

Kit içeriğinden 23 litre için %2,5-2,8
1 kilo şeker/dme’den %1,6
Şişe şekerinden %0,3

civarlarında alkol elde edildiği konuşulmuştu.

Sanırım kabaca yarısı diyerek 12 litre falan kurmak gerekir ki litreye göre hem alkolü hem tad yoğunluğunu yükseltebilesiniz.

Deneme yapan yok sanırım, ilk olursanız mutlaka bir başlık açın.


(mehmet ) #3

Bence güzel olabilir. En azından bir sakıncası olamz. Tatlılığı ve tadı değişecektir. Kitin son yoğunluğunu bilirsen, ilk yoğunluğu da su ekleyerek ayarlayabirsin. İçindeki ŞO 23 litre için olacağından acılık iki katına çıkacaktır. Aklıma gelenler bunlar.