Şerbetçi Otlarını Taze Tutmak için Ev Tipi Vakum Makinesi


(Çağrı Çamlıca) #1

Kullanılmış şerbetçi otlarını buzlukta saklamadan önce yeniden vakumlayan var mı? Ev tipi vakum makineleri bu iş için uygun mu? Tavsiyeniz var mı?


(Şişede Enaz BİRAY) #2

Sıkıca streç filme sarıp buzluğa atın.
Hiç bir şey olmaz, boşa masraf çıkarmayın kendinize :slight_smile:


(Çağrı Çamlıca) #3

Eyvallah. Bazen 2-3 ay kullanma vaktim olmuyor. Ersoy Bey, en fazla 1 ay içinde tüketmek lazım açıldıktan sonra demişti.


(Şişede Enaz BİRAY) #4

Kullanacağınız kadarını kullanıp ağzını kapatıp sıkıca streç filmle sarıp buzluğa atarak aylarca buzlukta saklayabilirsiniz. (6-7 ayı geçmiş şotlarım var buzlukta)

Tekrar kullanacağınız zaman 1 gün önceden buz dolabına alın, güzelce çözülsünler. Kullanmadan öncede oda sıcaklığına getirin.


(Azmi Mizah) #5

İki yıl önce Aliexpress’ten bir makina almıştım. Markası TintonLife. Arama yaparsanız bulursunuz.
O makinayı kullanıyorum, memnunum. Vakum yaptıktan sonra buzlukta saklıyorum.
Olumsuz yanı her tip poşete vakum yapmıyor. Makinanın yanında gelen poşetleri kullanıyorum. Özel, bir yüzü tırtıklı poşet olması gerekiyor. Poşetleri ayrıca satılıyor ama biraz pahalı bence.
İlgilenen, alma imkanı olanlara öneririm.


(ömür) #6

Ben şotları “kilitli buzdolabı poşetlerin” de buzdolabının buzluk kısmında saklıyorum bir sıkıntı görmedim