Şerbetçiotlu Soğuk Kahve (Hop Infused Cold Brew Coffee)


(Oguz) #1

Merhaba,

Şu kit lerden yola çıkarak kendi kahvemi yapayım dedim. Kahvemi Colombia seçtim şerbetçiotunu da cascase yada Mosaic kullanıcam. Laktoz u az miktarda kullanıcam içimi yumuşatması için. Deneyen varsa tavsiyelere süper olur. Şişeleyip dağıtmayı planlıyorum, iki haftada tüketin demişler. Şişeyi açan bir bardak buzun üzerine döküp içecek.

Tarif baya basit 24 saate kadar soğuk suda kahve ve şerbetçiotu nu beklet :slight_smile:

Kahve : Bu arkadaşların kahvelerini beğeniyorum beşiktaştalar.


(Ozgur) #2

Çok ilginç bir deneme. Evde düzenli olarak soğuk kahve demleyen bir tiryaki olarak sonucu merakla bekliyorum. Buzluğumda ne zamandır bekleyen cascade’lere de kullanım alanı yaratilmis olur :slight_smile: Şimdiden afiyet olsun


(zenginkurt) #3

Çok merak ettim takipteyim


(ömer) #4

bütün yazı cold brew kahve yaparak geçirdim. yöntem çok ilginç geldi.
ben sadece kahve ve su kullanıyordum demlerken şeker veya laktoz hiç kullanmadım.
bunlar şerbetçiotu kullanıldığı için mi kullanılıyor acaba???


(Oguz) #5

Laktoz smooth/ yumuşak içim için kullanılıyor. Şerbetçiotu ile ilgili değil. Zaten burada şerbetçiotu kaynatılmadığı için acılık söz konusu değil 0 IBU.