Şerbetçiotu dayanımı


(Cem Eren Güven) #1

Merhaba bir kaç ay önce şerbetçi otu aldım ve bir kısmını kullandım. Kalanları ise havasının tamamı olmasa da bir kısmını boşaltıp ağzını bantladım. Aromatik bileşikler muhtemelen uçtu ama hala sıcak ekleme aşamasında veya daha çok koyarak soğuk eklemede kullanabilir miyim? Test edebileceğim bir yöntem var mı?


(Oguz) #2

-18 c derin dondurucuda durduysa sorun yok. Dolapta da çok eskimez. Şerbetçiotununn aged olarak değerlendirilmesi için 3 yıl bekleniyor sour biralarda mesela. Test etmek zor. Ne kadar kullanacağınız bağlı birada. Yani 50 gr kullanacaksınız dry hop zaten 60 ekleseniz çok farketmez ama 400 gr toplam şerbetçiotu kullanacaksanız taze olsa iyi olur.