Seyahat eden biralarda daha asitimsi tat oluşması?

Ankara’dan İzmir’e tatile giderken arabanın arkasında 1 kasa farklı kitlerden ve farklı zamanlarda şişelenmiş bira götürdüm. İzmir’de de belli aralıklarla içildi.
Ancak biraların tamamında, Ankara’da olmayan bir şekilde fazla asitimsi tat vardı. “Bu neden olabilir?” sorusuna cevap olabilecek, sıcaklık farkı, rakım farkından kaynaklı basınç farkı, taşıma koşulları vb. çok fazla etken var. Benim merak ettiğim benzer bir durumla karşılaşan oldu mu aramızda, benden başka?

aynı durum bende de var şişeyi açınca gaz çıkışı çok az köpük yok denecek kadar az şişeleri taşıdığımda da evde içtiğimde de aynı durum asit tadından dilim damağım yanıyor resmen ama yutunca hemen bitiyor kalıcı değil ilk kitim pilsner 1 kg şeker ile kurdum tamamiyle tarife uygun şekilde bugün şişede tam 1 ay oldu hala aynı.