Sılam Biracılık Lager


(gorkem_altug) #1

Cumhuriyet Bayram’ında özenerek hazırladığım Sılam Lager şişelendi. Butik Bira tarifine göre ancak 1kg DME ve S-04 maya ile hazırladığım kova 22 gün boyunca 18-19 derece aralığında bekletildi. Şişeleme şekeri olarak 1 adet 1000/360 ve 1 adet 750/360 küp şeker kullanıldı. Tadı ilk tadımda baya bi acı geldi bana ama bunun normal bir durum olduğunu öğrendim. Tadının tam oturması için yine 3 hafta şişede bekletip buzdolabına alacağım. Bakalım neler olucak neler, güzel bir deneyim daha benim için :smile:




(Ezio Auditore) #2

Lager benim bitti. Bugün actim ilk deneme. Acilik hep var lagerde sanirim. Ama ben malt Ozu kullanmadim. Sanirim o yüzden asiri aci değil. Basta şekerli bir tat geliyor ilk yudumda. Sonra hafif bir acilik birakiyor. Bakalim ileriki haftalarda tadi daha oturacaktir.


(Mert Erkol) #3

iki hafta sonra o acılığın yerini keyfe bıraktığını göreceksin