Sıradaki Kitiniz ve Tarifiniz

Merhaba arkadaşlar. Bu başlık altında sıradaki kitimizi ve nasıl kuracağımızı yazabiliriz. Böylece kararsız arkadaşlara da yardımcı olmuş oluruz. Önce ben başlayayım; kovada bock kitim var, ondan sonraki kitim;

  • American Mocha Porter,
  • Kendi mayası ile 17,5 litreye kuracağım. Kitin kendi içeriğine sadık kalmayı düşünüyorum.
4 Likes

Mochadan son anda vazgeçtim
Yerine smuglers ve canadian kuracağım

1 Like

Stout / 20 Lt.
Koyu DME
Koyu Candy
Fransız koyu meşe yongası
US 05 maya

Diabolo / 9 Lt.
Açık renk DME
BE-256 maya

3 Likes

Kit: Yeni Zelanda Pale Ale
DME/LME: Mangrove Jack’s açık renk sıvı malt özü
Maya: Kit mayası (M44 US West Coast)
Hacim: 23 lt

3 Likes

Çok iyi tarif, istediğim buydu işte :smile: Tarif defterime ekliyorum. Evet yanlış duymadınız artık tarif defterim var :smile:

4 Likes

Nz pale aleyi zula edenler çıkıyor ortaya yavaştan :smile:

3 Likes

kitler:
bock
pilsner
lager
tarwebier × 2
grand cru × 2
triple × 2
sparkling ale

tüm kitler tariften 1 lt az şekilde,şekerle ve kit mayasıyla

tam tahıl:
20 lt buğday belçika tarzı
2 x 20 lt berliner weisse

2 Likes

Yeni zelandayı nerden buldunuz sitede yok :smile:

2 Likes

Muntons Irish Stout orijinal tarif kit mayası.
Canadian Orijinal tarif + Golding + Columbus Hop Tea
Coopers Buğday Orijinal tarif kit mayası. 18 litre
Muntons Premium Pilsner Orijinal tarif kit mayası + Golding + Columbus Hop Tea

1 Like

Ben aldıktan sonra bitti diyelim. Artık sonuncuyu mu aldım, hep beraber yüklendik mi bilemem. Sadece bir adet aldım, emin olabilirsiniz. :slight_smile:

1 Like

Ama öyle demeyelim. İhtiyacım kadar alıyorum. :slight_smile:

Hem ben de tam export pilsener alacaktım tükenmiş. Ben bir şey diyor muyum? (Demiş oldum sanırım.)

1 Like

Olsa da biz de kursak :slight_smile:

1 Like

Bunları aynı anda kurmayacaksınız değil mi :smile: İmalathane yoksa tabi.

Kaç kova var sizde? Bir de neden irish stout? Ben çikolata tonlarını yakalamak istiyorum, o yüzden amerikan mocha kuracağım ama ilerisi için elimde bir tarif olsun. Porter düşünüyorum o yüzden.

hakan bey uzun zaman önce almıştım.hem kendime hem de kardeşime.önümüzdeki günlerde günde 2 kit + 1 tahıl olmak üzere 3 tane kuracağım.böylelikle bira bekleme derdi de belli bir zaman sonra ortadan kalkıyor.

2 Likes

Grand Cru
500gr Açık Renk Candy
kendi mayası
9lt - 21C derece

3 Likes

Bende malesef kronik faranjit var bu nedenle en azından kışın ılık içebileceğim bir bira yapmak istiyorum aklımdaki muntons stout 1 kg ekstra koyu dme 500 gr candy ile kurmayı planlıyorum isli meşe olayını çok merak etsemde ilk kez kuracağım için standart bir ürün elde etmek istiyorum

1 Like

14-15 derecelerde içilen kitler var şahsen wherry tam size göre; )

2 Likes

Aslında gözüm mocha da.
Tamamen duygusal seçimim :wink:
Tabi o kadar da değil. Elimde şerbetçiotları var.
Onlar bozulmadan sarışın biralarda uygulayacağım.
IPA’lara yöneldim çok bu aralar.
1 kova var, ama 5 kasam var, stoklu gidiyorum.
Irish Stout’ı daha sek içimi olduğundan seçtim. Arada bir de dark olsun diye de seçtim.
Çok nedeni var yani :slight_smile:
Muntons Stout biraz tatlı gelmişti. Tabi bu içtiğim döneme göre değişir.
Ama mocha yı da çok merak ediyorum. Aslında tam aradığım tat gibi gözüküyor kağıt üzerinde.

1 Like

Mochadan sonra ilk işim sağlam bir ipa yapmak. Varsa tarifiniz alabilirim. Stout, porter, irish stout hepsini deneyeceğim. Ne güzel daha denenmesi gereken çok kitin olması :wink: