Şırayı soğutmak için kocaman buz dolu cam kap kullanmak

15 lt şırayı hızlıca soğutmak için aşağıdaki 1,5 lt’lik gıda ile kullanıma uygun, sıcak ve soğuğa dayanıklı, içlerine su konup dondurulmuş kaplardan 3 tanesini şıranın içine atsak etkili ve ekonomik bir yöntem olur mu sizce?

15 litre -15 derecedeki su ve 15 litre 90 derecedeki şıra desek ortalama 37,5 derecede eşitleniyolar, etkili olabilir ama sanitasyonda önemli her zamanki gibi.

37,5 dereceye 15 lt’lik kap gerekirse 10 tane lazım. O iş baya zor gibi. 3 kapla anca 65 derecelere iner 90’dan.

Ben o kapları 5 litre gibi okumuşum 1.5 değil de o yüzden 15ten hesapladım :smiley:

1 Beğeni