Şişede biriken yüzey tortusu


(Aytac) #1

merhaba,

forumda ilgili bir konu bulamadım ama belki kimse şeffaf şişe kullanmadığından oluyorsa da fark etmiyor olabilir…

durum şu, şişelerde biranın bittiği noktada yüzey tortusu birikiyor. buzdolabına almadan önce daha yağlı gibi bir kıvamı var, ve şişeye tam yapışmamış halde yüzüyor. buzdolabındaki biralardaysa çember şeklinde kuruyor bu tortu. bira bittikten hemen sonra bol suyla 3-5 defa çalkalamama rağmen de çıkmıyor. pbw’yle çıkacağından eminim fakat, mümkünse ilerde bu tip tortularla uğraşmak istemiyorum. sebebi ne olabilir sizce?
IMG_3327IMG_3331
not: daha önceki kitlerimden farklı olarak bu sefer torbada şerbetçiotu dry hop yaptım. bir de iki çeşit caramalt soğuk demleyip kaynatarak ilave etmiştim. malt’ları kahve öğütücüsünden geçirdiğimden parçaları tam süzülmemiş olabilir belki diye düşündüm. bira tadında hiçbir problem yok hatta çok çok güzel.


(Aytac) #2

tam anlayamadım ama merak ettim neymiş diyen olursa diye bir de tam donmamış versiyonunun videosunu yükledim. 9megabyte indirmek isteyen olursa. https://ufile.io/0wxdu