Şişede Gazlanma Azlığı


(Ali ihsan) #1

Merhabalar,

Konuyu araştırdım bulamadım. 2 . kitimi Export Pilsner kurdum. Kurulumda 1 kg şeker kullandım. Mayalanma 20-23 derece arası 2 hafta beklettim. Şişelemede belirtilen miktarda şeker kullandım 2 hafta beklettim açtığımda gazı var. Şişeye döktüğümde köpürüyor 2-3 dk sonra köpükten eser olmadığı gibi gazı gitmiş su gibi bira kalıyor. Son kalan biralar neredeyse 1 ay şişede bekledi hala sonuç aynı. 3. kit Lager kurdum. 2 hafta şişede beklettim akşam baktım aynı sorun onda da var. Nerede yanlış yapıyorum.


(Şişede Enaz BİRAY) #2

Şişeleme sonrası bekletmeyi oda sıcaklığında (19-25 aralığı) yaptınız değil mi? Direkt dolaba sokmadınız?
1 ay oda ısısında beklettikten sonra tüketeceğiniz kadarı dolapta soğutarak kalanları oda ısısında bekletmeye devam ederek?


(Ali ihsan) #3

Tavsiye için teşekkür ederim. Oda sıcaklığında beklettim ama 1 ay değil. Yaklaşık 2 hafta kadar tüketeceğim zaman dolaba atıp soğutuyorum. Hepsini tüketmek neredeyse 1 ayı buluyor onlarda da aynı sorunun olması kafamı karıştırıyor


(Şişede Enaz BİRAY) #4

Kafa karıştıracak bir şey yok, 2 hafta yetersiz bir zaman.
Dediğim gibi oda sıcaklığında 1 ay beklettikten sonra dolaba koyarak içmeye başlayın. Kalanlar oda sıcaklığında beklemeye devam etsin.
Siz bu arada şişeledikten sonra hemen yeni kurulum yapın ki stok dönüşüm hızını dengeleyin.


(Ali ihsan) #5

Tamam dediğiniz gibi deneyeceğim :slight_smile:tavsiye için tekrar teşekkür ederim…


(Ulaş Erbil) #6

1 hafta oda sıcaklığında bekledikten sonra şişeleri çalkalayın biraz.1 hafta daha bekleyin sonra. Gazlandığını göreceksiniz.Çalkalama işlemi gazlanmaya güzel etki ediyor…


(Ali ihsan) #7

Teşekkür ederim şimdi çalkalamaya başlıyorum lager var 2 haftadır oda sıcaklığında bekliyor.


(Şişede Enaz BİRAY) #8

Çalkalama gazlanmayı artırır hurafe bir bilgidir ama tortu kaldırmak ve tekrar çökmesini beklemek dışında bir zararı yoktur.
Hiç ellenilmese bile mayalar işlerini yapmaktalar.


(Ali ihsan) #9

Hurafelere pek inanmam ama :slight_smile::slight_smile:akşam lager leri çalkaladım. Haftaya kontrol edeceğim çalkalamanın faydası var mı diye. 1 ayda bekleteceğim bakalım ne olacak sonucu merakla bekliyorum.


(Bülent SARSIL) #10

ben birayı şişeledikten iki gün sonra içmeye başlıyorum. hiç fena olmuyor. içilir. buzdolabında 2 gün ve sonrası yeterli olur içmek için


(Şişede Enaz BİRAY) #11

Düşünüyorum ne desem diye ama…
Ne desem boş…


(Ali ihsan) #12

2 gün çok az bence 2 hafta da gaz az geliyor bana.
su gibi bişey olsa gerek 2 günlük


(Ali ihsan) #13

Akşam çalkaladığım şişelerden şimdi açtım 3 parmak köpük ve muhteşem gazlanma olmuş operasyon başarılı.
Teşekkürler arkadaşlar… Sağlığınıza…


(Ulaş Erbil) #14

valla payımı isterim hocam :stuck_out_tongue:


(Ali ihsan) #15

Her zaman beklerim Tekirdağ :grinning::grinning:


(Ulaş Erbil) #16

ben İstanbul, püh diyelim şans yokmuş :slight_smile:


(Ali ihsan) #17

Şans :grinning::grinning: