Şişeleme şeker yerine dme

Merhaba arkadaşlar.

Irish Stout kitimde 1kg extra dark dme ile kuracağım ve şişelemede de şeker yerine dme kullanmayı düşünüyorum.
daha önce şişelemede şeker yerine dme kullanan oldu mu acaba? nasıl bir sonuç verir?

amacım guinness gibi yoğun köpüklü bir stout elde etmek. bunun için önerileriniz ne olur?

şimdiden teşekkür ederim :slight_smile:

merhaba,

teşekkür ederim, bu konuyu görmüştüm, hatta buna benzer 1-2 konu daha var,
aynı şeyi soran arkadaşlar var ancak gerçek bir cevap yok forumda.

evet kullanılabilir ancak etkisi ne olur? bunun cevabını kimse vermemiş.
deneyen yok mu acaba?

Merhaba, rica ederim.
Bir arkadaş ayrı bir kovada karıştırmıştı yanlış hatırlamıyorsam ve belirgin bir fark olmadığını söylemişti.
İlk başlarda heveslenmiştim ama kullanılan miktar çok az olduğu için ben de bir fark yaratacağını düşünmüyorum. İnsanlar “zahmetine ve riskine değmez” deyip uğraşmıyorlar sanırım. :slight_smile:

1 Beğeni