Şişelemenin ikinci gününde tatmak

Neden beklemedin demeyin dayanamadım. Şişeler 21 derecede bekliyor. 750/360 lık şekerlerden iki tane attım ve son doldurduklarımdan birini açıp tattım. Renk hafif bulanıktı fakat içinde muhtemelen fazla maya bulunduğu için gazlanma tam istediğim gibiydi. Bir de şişelediğim yirminci birayı açtım. Onun rengi diğerine göre daha açık ve daha az gazlıydı. Buna dair yorumlarınızı beklerim. Fakat iki şişe bende daha önce tatmadığım bir alkol etkisi yarattı. Huzur, hüzün falan kendimi gorki’nin anası gibi hissettim. Sevgi pıtırcıklığı da var.
Kendi yaptığımız biraların alkol etkisinin önceden bildiğimiz alkol etkisinden farklı olduğu diye bir gerçek var mı yoksa placebo mudur?

Aynı etkiyi bende yaşıyorum hem kendi biramda hem kendi şarabımda , tadan arkadaşlarımda yaşıyor böyle bir gerçek var ama nedendir mayayla mi ilgilidir bilemiyorum :slight_smile:

1 Beğeni