"Spent grain" omlet :)


(biraci) #1

Madem yemek tariflerinden konuşuyoruz, mayşeden kalan maltlarla yaptığımız omleti paylaşayım ben de. Bayağı güzel oldu, bir o kadar da sağlıklı. Canan Karatay görse gözleri yaşarırdı :smiley: (Bu arada “spent grain’” in Türkçesi nedir ki?)


(Ezio Auditore) #2

Tarifi alalım o zaman. Sadece omlet yaparken kovanın dibinde kalan maltları mı karıştırıyoruz? Tadı nasıldı? Bira kokusu oluyor mu? Ne gibi bir yararı var? Gene çok soru soruyorum.


(biraci) #3

Oytun Bey, kovanın dibinde kalan tortu ile değil değil, (tahıldan bira yapınca) mayşelemeden sonra kalan malt posaları ile yaptık. Tarifi aslında normal omlete onları eklemekten ibaret :slight_smile:

Mayşeleme işlemi sonucu malttaki şekeri suya aldığınız için geriye lif oranı yüksek bir posa kalıyor, şunun gibi. Bunu hemen her şeyin içine koyabilirsiniz, ekmek, kek, çorba, omlet, vs vs…


(Ezio Auditore) #4

Tamam siz üst seviyeymişsiniz. Ben henüz başlangıç aşamasındayım. Kendi arpamdan yapınca bu tarifi deneyeceğim. Çok lezzetli görünüyor.


(Cenk) #5

Bundan bar yapılıp, bisikletteyken de yenilebilir :smile:

Spent grain (kullanılmış tahıl diyeyim bari) ekmek örnekleri:


(Mert Erkol) #6

@kaan_gok bir boza denemeni öneririm bunları bulgurla karıştırıp


(biraci) #7

Şeker kalmıyor ki bunlarda, boza olur mu? Çoğu lif ve kabuk.


(Mert Erkol) #8

şeker yerine değil, bulgurun ikamesi olarak malt kullanabilirsin.
maya yerine de kalırsa tortu :smiley: