St peters cream stout FG

Merhaba,
2 hafta önce cream stout kiti kurdum. OG 1046 idi.
3 gündür ölçüm yapıyorum yoğunluk değişmiyor. 1014 de sabit kaldı.
Tat ve kokuda bir problem algılamadım.
Önerileriniz nedir, paylaşır mısınız lütfen ?

Ben OG 1052 ile başladım (21 lt ve ek 200 gr DME ). FG 1013 ile sonlandı. Şişe de 2 hafta yeni doldu. Şişeleme şekeri 0 gr, 1 gr, 2 gr ve 4 gr şeklinde 4 ayrı grup yaptım. Hepsinde de mükemmel köpük elde ettim. En lezzetli olan 2 gr şeker ile oldu. Şerbetçi otu katkısı sayesinde Guiness de aradığım tadın ötesine geçtim.

Tavsiyem FG 1014 ile şişelemekten çekinmeyin. Acele etmez iseniz şişede kaldıkça güzelleşecektir.

Afiyet olsun

Ben de fg 1014 te şişelemiştim @Aozkan

cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.
kovayı kalorifere dayayıp ısısını biraz arttırarak 21-22 dereceye çıkardım.
yaklaşık 1,5 gün böyle bekledi.
şu an 1013 gibi biraz daha düştü ama hafiften mayhoş tatlar algıladım gibi.
bugün şişeleyeceğim üşenmezsem, sonuçları paylaşırım.
Afiyet olsun…

Ben 1012 fg de şişeledim. Og ölçümü alamamıştım.

Bence FG ve OG de ortaya çıkacak minimal farklar göz arda edilebilir. Zaten elimizdeki hidrometrelerin ne kadar kusursuz ölçüm yaptığını veya gözümüzün ne kadar kusursuz bu değeri kayıt ettiğini de bilmek zor.

1 Beğeni